juni 23, 2007

Wennen

We zijn nu een week hier. Het is nog steeds erg mooi weer en we zijn dus veel buitenEr zijn nog wel veel dingen die geregeld moeten worden, maar alles loopt naar wens. We hebben helaas nog geen internet aansluiting thuis dus we kunnen nog niet alle mailtjes gaan beantwoorden die we van jullie allemaal gekregen hebben. Waarschijnlijk zijn we begin juli weer online, tot zo lang dus via de camping.
Zoals het hier hoort hebben we braaf allemaal een helm op tijdens het fietsen En die helm blijft dan vaak ook op op de glijbaan :-)
Simone is op het werk geweest om even hallo te zeggen en we zijn ook kennis wezen maken op het kinderdagverblijf, de barnehage:
Maaike en Roel komen samen in dezelfde groep en die groep bestaat uit 17 kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar. Als ouder krijg je twee dagen betaald verlof om je kind te laten wennen op de barnehage, dus de eerste dagen zijn we er met zijn allen en bouwen wij het langzaam af. Als het nodig is kan Bram langer blijven, maar de kinderen waren al met andere kinderen aan het spelen toen we er nog maar net waren, dus dat is een goede start.
Ook zijn we op zoek gegaan naar taalles. Dit wordt een dure aangelegenheid, per uur kost het 70 NOK (€ 8,50) en de duur is circa 400 uur (dagonderwijs). Gelukkig dat Simone afgewezen is, ze spreekt te goed Noors om de cursus te volgen. Dit was voor het eerst in de carrière van de conrector van de Førde Norsk Senter dat hij een student afwees…:-)
De 21e was het ook hier de langste dag, en dat ziet er dan zo uit tegen middernacht:
Er lijkt geen einde te komen aan de dagen nu, dat zal in de winter wel anders zijn!